Originally posted by jesfor at Чим відрізняється журналістика від проституції?

Вже писав, про те, що побороти незалежну пресу в Україні легко. Треба зробити її своєю прес-службою. В команди Януковича це добре виходить. Минулого тижня відбулася легендарна зустріч "ведущих отечественных СМИ" з президентом. Зрозуміло, що "ведущесть" визначалася рівнем лояльності. Туди не потрапили незалежні (не казатиму опозиційні) журналісти. На кшталт Української правди, Українського тижня, Дзеркала тижня тощо.

Зі сторони це виглядало так: купка лизоблюдів дякуювала своєму "хазяїну" за надзвичайну довіру – їх впустили у найсвятішу святиню. Мені ще більш соромно було за Євгена Кісєльова, який був в Росії незалежним журналістом, за це постраждав власною кар’єрою.  А в Україні дуже швидку "скурвився". Став лагідним та гнучким.

Соромно було за українську журналістику. Їх використали як прокладку для того, щоб закрити рота невдоволеним.
Ось уривок із репортажу в газеті "Сегодня":

"… На входе – охрана. Внутри – дом, в котором живет сам президент, открытый бассейн (метров 20 в длину), сауна с пристройкой и беседка, а также клумбы и фонтан.  Рядом гуляют серые журавли, которые совсем не боятся людей (видно, их тут никто не обижает). В целом, территория красивая (лес кругом, березки, сосны, цветы), но относительно небольшая. Дом также неплохой – четыре просторные комнаты (около 260 квадратных метров живой площади), но на роскошные хоромы не тянет. Таких немало под Киевом даже у бизнесменов средней руки".