Жанна зітхнула з полегшенням. Позаду були романтичні зустрічі та млосні очікування дзвінка від нього, ніжні бутони троянд на сонній подушці і гіркі сльози від жаданої поїздки до Риму, куди він обіцяв відвезти її, але так і не склалось… Тепер її палець прикрашала обручка – символ спокою і стабільності, тепер її коханий був поряд не тільки за бажанням, але й зі службового обов’язку і життя здавалось лише у рожевих фарбах.

Їй здавалося, що вже відтепер все буде зовсім по-іншому, вона малювала райські картини їх майбутнього, в якому було все – гроші, щастя і Його любов. Тепер Він належав їй, і вона з ентузіазмом взялася за роботу, бажаючи виліпити з нього ідеал, який бачила у своїх мріях…

Але хто навчив жінку цьому?

Звідки з’являєцця у неї бажання переробити чоловіка, виліпити зі свого коханого те, що до вподоби їй? Це просто повальна епідемія: з року в рік дбайливі дружини докладають всіх своїх зусиль для переробки чоловіків, використовуючи весь арсенал засобів, наче поруч не жива людина, а шматок пластиліну.

У хід йде все – закиди, поради, лестощі, вимоги, претензії, сварки, порівняння з мачо з сусіднього під’їзду, підкладання потрібної літератури на тумбочку і під подушку, розмови за життя і т.д. Такий ваш арсенал?

І все це для того, щоб коханий Лесик, який ще вчора двох слів зв’язати не міг, швидше став Олександром Михайловичем, директором найбільшого і найбагатшого концерну, приносив би додому купу грошей, а ще (до того ж), проводив би з родиною п’ять днів на тиждень.

Але чомусь Олесь від подібних зусиль ніяк не хоче змінюватись та ще й пручаєцця, опираючись цим благим намірам, ховаючись від дружини, а значить, від майбутнього багатства за екраном телевізора чи келихом пива, твердо відстоюючи своє право бути слабким і бідним.

Чому?

Відповідь на це питання і проста і складна водночас. Все, що Ви можете зробити для своєї коханої людини – це кохати її. І ось тут-то криється велике таїнство, тому що кохання – це не тільки красиві слова, свіжий борщ і випрасувана зранку сорочка, це – величезна праця, перш за все, над собою, це ціле мистецтво, яке нам доводицця освоювати все життя, це терпіння і мудрість, котрим не навчають у школі, які потрібно виховувати у собі самостійно.

Сучасна жінка хоче отримати все готовим і якнайшвидше, не докладаючи особливих зусиль або застосовуючи їх до чоловіка, а не до себе, тому часто замість кохання у відповідь вона опиняєцця біля розбитого корита своїх надій.

Що ж таке кохання? І чи можна навчитися кохати?

Я можу уявити лише кілька напрямків, в яких потрібно розвиватись, якщо є бажання йти щасливим життєвим шляхом. І на шляхах цих, крім троянд, часто зустрічаюцця колючки, які приносять біль, але допомагають усвідомити свої помилки.

Кохання – це уміння прийняти кохану людину такою, якою вона є. Це готовність розділити з коханим його долю якою б вона не була. Згадайте – саме кохання допомагало дружинам декабристів вистояти у суворих умовах, не нарікати на долю, смиренно приймаючи всі її перипетії, тільки щоб бути поруч з коханою людиною. Пафосно? Але ж це факт…

Кохання – це терпіння. Сьогодні ваша кохана людина невпевнена у собі, схильна до негативізму і депресії, і немає у світі жодної таблетки, жодної поради, які допомогли б вам зробити її завтра успішною і багатою людиною, тобто саме такою, котрою ви бачите її у своїх мріях. Вона може залишитися такою на все життя, вона може повільно змінюватися, поступово набуваючи впевненості, але вирішувати це питання буде ЗАВЖДИ ця людина сама, а не ви за неї. Ваше завдання – чекати і вірити, що вона стане такою. Можливо, чекати все життя…

Кохання – це опора на себе, впевненість у собі, вміння бачити і виправляти власні помилки і недоліки, а не копання в іншій людині з метою змінити її, щоб можна було спертися на когось іншого.

Кохання – це довіра до себе, вміння користуватися своєю інтуїцією, і знаходити рішення в будь-яких ситуаціях, виявляючи мудрість і кмітливість. Насправді любляча жінка завжди відчує, як потрібно повести себе у цій ситуації, вона загадкова і непередбачувана, тому що діє не розумом, а серцем, сповненим коханням. Сьогодні вона м’яка, ласкава і пухнаста, завтра вона схожа на ураган, що змітає усе на своєму шляху, а вже за тиждень – вона звивиста і податлива річка…

Кохання – це творчість, чари, жіноча магія, натхнення і чарівність. Така жінка манить до себе, заради такої жінки чоловік буде готовий на будь-які зміни. Її особистий приклад, її жіноча сила, її жіночність і чарівність – ось головний арсенал і секрет її успіху.

Єдина порада, яку я міг би дати – станьте істинно люблячою жінкою, заради якої вашому чоловікові захочецця перевернути гори! Вчіцця кохати по-справжньому! Сили чоловікові може надати жіноча любов (спочатку материнська, а потім кохання дружини) і якщо ваш чоловік кволий і слабкий, то це лишень тому, що йому не вистачає кохання.

Тобто Справжнього кохання…

У якості ілюстрації дивіцця ТУТ