Сьогодні на Вімблдоні визначились фіналісти у одиночному чоловічому розряді. Новак Джокович у півфінальному матчі у чотирьох партіях переміг француза Жо-Вілфріда Цонгу – 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (11:9), 6:3.

Матч тривав 3 години 7 хвилин. Джокович зробив менше невимушених помилок – 13 проти 29, а от у кількості вінерзів поступився своєму супернику на 7 пунктів – 34 проти 41.

статистика 1-го півфіналу

У другому півфіналі чоловічого одиночного розряду Вімблдону іспанець Рафаель Надаль переграв британця Енді Маррея – 5:7, 6:2, 6:2, 6:4.

Чинний чемпіон оформив вихід у фінал за 2 години 59 хвилин.

Рафа зіграв гранично зібрано, допустивши лише 7 невимушених помилок проти 39 у суперника. Проте, вперше на поточному турнірі Надаль записав собі в актив меншу кількість віннерзів, ніж його суперник (37 проти 42).

статистика 2-го півфіналу

Таким чином, за перемогу у турнірі Надаль у неділю побореться з сербом Новаком Джоковичем. При цьому слід зазначити, що у зв’язку з цим ми маємо дивний за логікою факт: вийшовши у фінал, Джокович уже став першою ракеткою світу і тепер незалежно від результату фіналу він скине Надаля з першого місця у рейтингу АТР. Може скластись така ситуація – навіть вигравши турнір Надаль понизицця у рейтингу і перемістицця на другий його рядок. Чудні шляхи твої, о рейтинг…

* * *