* * *
Прекрасна музика і спів Анни Марії Йопек є чи не найкращим з того, що мені довелось почути за кілька останніх років. Вона – дивовижна, вона – незвичайна, вона – рідкісний музикант. Вона унікальна, своєрідна і відмінна від усіх. Вона не має собі рівних, Анна Марія виблискує у своїх творах як дорогоцінний діамант.
Учора нарешті вибрав час щоб зібрати вибірку з дискографії Анни Марії Йопек з 1997 по 2011 рік. Усього відібрав два десятки альбомів. Пів-дня і пів-ночі купався у хвилях її прекрасної музики і красивого голосу.

Anna Maria Jopek_22
Фотоальбом Анни Марії>>>

Aнна Марія Йопек (Anna Maria Jopek) – польська джазова і поп-співачка. З 15-ти років стала захоплюватися джазом, і у 1989 році виборола ґрант на навчання у Мангетенській Школі музики (Manhattan School of Music) на відділенні джазу, котру закінчила у 1991.
Потім Анна Марія повернулася назад до Варшави, де через три роки з відзнакою закінчила також Варшавську Шопенівську академію музики за класом фортепіано. На випускних іспитах вона грала концерт Моцара ре-мінор для фортепіано з оркестром.
У 1996 році Анна Марія виступила на всесвітньо відомому Міжнародному джаз-фестивалі Jazz Jamboree у Варшаві, і з тих пір її музична кар’єра йде весь час по висхідній. Анна Марія виступала з багатьма світовими зірками, серед яких Sting, Joe Lovano, Michael Brecker та інші. Анна-Марія має кілька «золотих» альбомів, а у 2002 році вона записала альбом «Upojenie» разом з джазовим гітаристом, 15-разовим призером “Ґреммі” Петом Метіні, який згодом став «платиновим». Усі пісні цього альбому Анна Марія співає рідною польською мовою, і показовим є те, що хоча вийшов він вперше у США, де будь-які неангломовні записи, як правило, великого успіху не мають, першого ж дня продажів у Штатах цей CD став «золотим», а протягом ще півроку – «платиновим».

Anna Maria Jopek – Upojenie


Upojenie (Rapture), Warner Music 2002, Platinum Record, Producers: Pat Metheny & Marcin Kydryński

Отже, дискографія Анни Марії Йопек:

1997 – Ale Jestem (43:44)
1998 – Szeptem (45:42+56:07)
1999 – Dzisiaj Z Betleyem ( 37:08)
1999 – Jasnoslyszenie (38:49)
2000 – Bosa (60:55)
2002 – Barefoot (67:39)
2002 – Nienasycenie (51:04)
2002 – Upojenie (with Pat Metheny) (80:03)
2002 – O Co Tyle Milczenia (12:08)
2003 – Farat (78:49)
2003 – Z Pamięci (61:15)
2005 – Secret (43:32)
2005 – Niebo (66:01)
2006 – Festival de Jazz de San Javier, Murcia (76:20)
2006 – Anna Maria Jopek & Friends – Acoustic Room 47
2007 – ID (61:03)
2008 – Sklamalabym (22:56)
2008 – Jo & Co (68:25)
2011 – Haiku (with Makoto Ozone) (59:40)
2011 – Polanna (57:38)
2011 – Sobremesa (66:19)

Сайт дискографії з лінками: uploaded

Advertisements