На дворі спека, постійно дістає спрага. От я на вихідних і зробив чудовий імбирний лимонад, що прекрасно тамує спрагу. Спробуйте і ви.

Рецепт такий (на один прийом).

Свіжий корінь імбиру – 300 г
Цукор – 200 г (проте я беру менше, за своїм смаком)
Лимон – 1 великий чи 2 маленьких
Гвоздика (бутони) – 5-6 шт
Вода газована – 1,5 л
Вода питна – 0,5 л
М’ята свіжа – 1 невеликий пучок

Корінь імбиру почистити, нарізати тонкими пластинками. Лимони вимити, натерти цедру на дрібній тертці, вичавити сік. У каструлю викласти імбир, цукор, гвоздику, цедру. Залити воду, готувати на середньому вогні до розчинення цукру. Потім збільшити вогонь і варити 7-10 хвилин, не доводячи до кипіння. Лимонад процідити і дати охолонути і настоятися протягом години-півтори. Влити сік лимона та додати промите і обсушене листя м’яти. Додати газовану воду і охолодити в холодильнику.
Дуже приємно охолоджує і освіжає. Дає заряд бадьорості і позитиву!
Отаке

Advertisements