Пам’ятаєте, я недавно згадував про новорічний стіл? Так от, ділюсь своїм новорічним столом. Рецепт не мій, але мною неодноразово випробуваний і модифікований. Отже,


Качка по-пекінськи

Що знадобицця:

Для качки:
качка 2,5-3 кг
херес або рисове вино – 1/4 склянки
сіль морська
мед – 4 ст. л.
масло кунжутне – 1 ст. л.
соус соєвий – 5 ст. л.
імбирний порошок – 1 ст. л.
перець чорний мелений – 1 ст. л.
вода – 1 чашка

Для тіста:
яйце – 1 шт.
борошно – 1 чашка
молоко – 2 / 3 чашки
олія – 2 ст. л.

А також:
соус хой-син (важливо!)
огірки – 1 шт. великого розміру
зелена цибуля – 2 великих пучки (краще пучок звичайної і 1 пристойна цибулина-порей)

Що робити:

крок 1

Заморожену качку необхідно розморозити. Краще зробити це поступово. Спочатку вийняти її з морозильної камери і добу потримати в холодильнику при температурі +3 … +4С. Потім ще на 10-12 годин залишити її відтанути за кімнатної температури. Коли качка остаточно розморозиться, відрізати ножем або сп. ножицями для птиці верхні фаланги крил.

крок 2

Приберіть з качки весь зайвий жир – його більше всього в районі шиї і гузки. Жир, який знаходиться під шкірою, після правильної обробки розтопиться і витече під час запікання у духовці.

крок 3

готувати качку потрібно починаючи за добу до її подачі на стіл. Закип’ятіть чайник, підвісьте качку за шию (краще на гак, але можна і просто тримати вертикально) і обдайте її крутим окропом так, щоб шкіра качки побіліла.

крок 4

Дайте воді стекти, промокніть качку насухо паперовим рушником. візьміть сухий херес або китайське рисове вино, натріть ним качку зовні і всередині. залиште її полежати 5-10 хв.

крок 5

Візьміть крупну морську сіль і натріть нею качку – зовні і всередині. Після цього качку треба на 12 годин покласти до холодильника, нічим не закриваючи. Краще всього, якщо вона буде перебувати у вертикальному положенні – підвішена або насаджена на пляшку. Оскільки з качки витікатиме кров, то що під неї потрібно поставити тарілку.

крок 6

Через 12 годин вийміть качку з холодильника і змастіть її зовні медом. Мед повинен бути розподілений по поверхні тонким рівномірним шаром. Знову покладіть її в холодильник (знову-таки краще у вертикальному положенні) – хай вона підсихає ще 12 годин.

крок 7

Нагрійте духовку до 190С. Покладіть качку груднинкою догори на решітку, під якою закріплене деко. Налийте в деко стакан холодної води і накрийте качку фольгою так, щоб щільно закритою виявилася вся конструкція разом з деком. Поставте її а розігріту духовку на 1 годину.

крок 8

Змішайте імбир з кунжутним маслом, перцем і соєвим соусом так, щоб вийшла густа пастоподібна маса. Вийміть качку з духовки, зніміть фольгу і приберіть деко з рідиною, пензликом рівномірно змістіть качку цією масою. Збільшіть температуру духовки до 260С. Помістіть качку на решітці назад в духовку приблизно на 25 хв.
N.B.Це дуже відповідальний момент. Весь час слідкуйте, щоб вона не пригоріла!

крок 9

Вийміть качку з духовки і змастіть сумішшю із 2 ст. л. меду і 1 ст. л. соєвого соусу. Вимкніть вогонь (нагрів) духовки і увімкніть гриль. Поставте качку на решітці до нижньої частини духовки на 5-10 хв. до утворення хрусткої скоринки. Вийміть качку з духовки, дайте охолонути. Акуратно зріжте все м’ясо з кісток і поріжте його невеликими вузькими шматочками, щоб скоринка була на кожному з них.

крок 10 (можна замістити заходом у китайський ресторан)

Приготуйте тісто для млинців. Змішайте борошно з водою і яйцем так, щоб не було грудочок. Помішуючи, поступово додайте молоко і рослинне масло. Дрібно поріжте зелену цибулю і покладіть її до готового тіста. Випікайте дуже тонкі млинці (краще взяти сковороду з антипригарним покриттям, щоб смажити без масла, а ще краще – зайти у хороший китайський ресторан і купити млинці там, що, власне я і роблю :).

крок 11

Вузькими тонкими поздовжніми смужками поріжте зелену цибулю (порей). Огірки обчистіть від шкірки і насіння, поріжте також тонкими довгими смужками і залиште на паперовому рушникові, щоби стік зайвий сік. Візьміть млинець, змастіть невеликою кількістю соусу хой-син, зверху покладіть начинку – цибулю, огірок і качку, скрутіть млинець.

Смачного!

З Новим роком вас!

Картинки до тексту ТУТ>>>. Знято 01.01.2012

@adam from net

Advertisements